Speciaal voor bovenbouw - Imagine You!

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Speciaal voor bovenbouw

voor leerlingen middelbare school

Jongeren uit de bovenbouw van havo of vwo vormen op het gebied van studiebegelding een vergeten groep. Deze kinderen zijn vaak door de eerste jaren van havo of het vwo heen gevlogen, maar hebben niet geleerd te leren en weten eigenlijk niet HOE zij de leeractiviteiten moeten aanpakken. Hoe onthouden zij de leerstof? En vooral hoe kunnen zij de opgedane kennis reproduceren. Hun executieve functies zijn niet allemaal goed ontwikkeld. Zij kunnen last hebben van opstart- of doorwerkproblemen, hebben moeite zich te focussen op hun taak of kennen hun eigen leerstijl niet. Het risico dat deze groep uitvalt bij een vervolgstudie is daarom ook aanwezig.

Zit je in de bovenbouw van de middelbare school, maar gaat het allemaal niet zoals je wilt (of vindt je het juist allemaal erg gemakkelijk), dan kun je je bij Imagine You! laten coachen.  Wil je weten wat jouw leerstijl is of leren hoe je dingen moet aanpakken, dan gaan we daar samen mee aan de slag.

Zeker als de basisschool en de onderbouw vrij gemakkelijk voor je was, is het erg belangrijk dat je vaardigheden ontwikkelt om de leerstof te verwerken. Als alles vanzelf ging, dan heb je deze vaardigheden vaak nog niet ontwikkeld. Daar moeten we aandacht aan besteden want het "leren leren" is belangrijk voor je verdere studie en ontwikkeling.

Wij stellen samen doelen en evalueren deze regelmatig. Zo kijken we samen waar je nu staat en waar je nog aan zou kunnen werken.  Je krijgt inzicht in de werking van je hersenen: hoe leert  en onthoudt het brein. En vooral bekijken we hoe jouw brein leert en  hoe je de informatie het beste op kunt slaan en voor de toets of het examen weer kunt reproduceren. Verder leer je om te plannen en je werk te organiseren.

Dit proces kan via individuele begeleiding of in een klein groepje.

Zie je dit wel zitten, neem dan contact met ons op of vraag of je ouders contact met ons op willen nemen.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu