Talentengroep - Imagine You!

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Talentengroep

voor leerlingen basisschool

De talentengroep is bedoeld voor alle kinderen die naast hun aanbod op school nog iets extra’s willen of nodig hebben, meer willen ontdekken, leren, anders denken en plezier willen maken met gelijkgestemde kinderen.  

In de talentengroep leren kinderen zichzelf te ontdekken en krijgen zij inzicht in hun eigen denkprocessen op een leuke manier en met veel plezier. We doen dat door gedurende een aantal woensdag middagen met een groep van maximaal 8 kinderen aan de slag te gaan met korte projecten over uitdagende onderwerpen, zoals bodemonderzoeken, wateronderzoek, hoe zitten computers in elkaar, het bouwen van bruggen, het heelal, onderwerpen uit de geschiedenis en nog veel meer.

Naast het bestuderen van de onderwerpen gaan we ook met elkaar filosoferen en leren om "vrij" te denken. Verder wordt er ook aandacht gegeven aan onderpresteren, samenwerken, faalangst en het verleggen van je grenzen.Inzicht krijgen in je eigen denkproces is van essentieel belang om te leren hoe je kunt leren en je talenten kunt ontwikkelen. Dit kost tijd want de kinderen moeten leren stil te staan bij het proces en niet  alleen bij de uitkomst. Zij worden gestimuleerd om hun eigen grenzen te ontdekken, te leren van hun fouten, zelfreflectie te ontwikkelen en eigen verantwoordelijkheid te nemen voor dit proces.
Praktische informatie:
In het huidige schooljaar is er geen Talentengroep meer, maar in schooljaar 2018-2019 gaan wij weer van start.
Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu